dimarts, 11 d’agost del 2009

En plan plan-plan

Aquest cop us escric des de Bali per ensenyar-vos quatre nocions de bahasa indonesi. Les paraules basiques son:

en primer lloc, NASI = arros (que ja ens surt per les orelles)
ayam = pollastre
mie = fideus
goreng = fregit
soto = sopa
sate = broquetes

Si vols fideus fregits, dius: mie goreng. Si, en canvi, prefereixes arros amb pollastre, nomes cal que diguis: nasi goreng ayam. I aixi, totes les combinacions que vulguis d-aquests ingredients basics. Facil, oi?

Ara be, la paraula que mes utilitzem, a part de "nasi", es "plan-plan". Podria traduir-se com:

1. amb la calma
2. take it eeeeaaasy!
3. xino-xano
4. a poc a poc i bona lletra (o no)
5. o amb la imatge: postura de la flor de lotus del ioga

M-explico: aqui tot va plan-plan, i mes val no atabalar-se. Quan tarden mil hores per fer-te una factura... flor de lotus. Quan et fan llevar a les tres del mati per anar a fer un trekking i despres has d-esperar mitja hora a tres graus centigrads perque estan decidint en quin jeep t-entaforen... respiracio profunda, gran somriure, i mooolta calma.

Els que estigueu treballant (o fent tesina, que ve a ser el mateix ;D) feu cas del meu consell: PLAN-PLAN!!!

4 comentaris:

  1. Jajajaja!! Gracias, Anna, lo del plan-plan se va a convertir en central en mi vida en los próximos días. Madre mía, he leído las últimas tres entradas con una envidia que lo flipas: lo del volcán me ha parecido lo más!

    Gracias por acordarte de tus amigos frikis y enseñarnos bahasa indonesia!
    Besos!!
    Carlos

    ResponElimina
  2. Anna. Això del plan-plan a mi no em va. Ja saps que m'agrada estar actiu. Suposo que per això mateix em passo més d'una nit ( i tots els matins que puc) pedalant i escalant muntanyes.

    Potser la clau del plan-plan està en la música de la repetició. Una cosa és el plan i una altra ben diferent el plan-plan. La meva proposta alternativa és el plan-plan retaplam!

    Gràcies per a fer-nos partíceps d'aquest fantàstic viatge per les antípodes.

    Petonets del pare.

    ResponElimina
  3. Anna!! Guapa!! Què xulo tot el que ensenyes!! Com aquest finde he estat fora i fins ahir malalta (he tingut febrada del copón...), ho he mirat el teu blog fins ara mateix!! Què guai tot tia!!

    Penso molt en tu!!

    Escolta, quin temps us fa?? Teniu tempestes huracanades o què?? Miro cada dia les notícies per si diuen alguna cosa d'Indonèsia!!

    Un petonàs guapíssima!! I no tornis parlant indonesi que ja ens coneixem...!! Ara aprendràs, el Carlos de rebot també, i jo seré la pringada del grup!! Noooo!! jajajaja

    Un petonàs guapíssima!!

    Adriana

    ResponElimina
  4. Hola Anna! Jo també et vaig seguint! Ara feia dies que no podia llegir el blog perquè he estat fora (molt més apropet) voltant pels Pirineus però ja torno a ser per aquí.

    Et va bé la càmera eh? Quines fotos més boniques!

    Fins ben aviat guapa!

    Marta

    ResponElimina